ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ / Ε.Κ.ΔΗ.ΜΕΛ.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιονομικών Μελετών δημιουργήθηκε με απόφαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου την 24.7.2015, μετά από εισήγηση της Γ.Σ. του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης ορίσθηκε ως Διευθυντής ο καθηγητής κ. Β.Κουγέας. To Ε.Κ.ΔΗ.ΜΕΛ. αποτελεί αυτόνομο ερευνητικό πανεπιστημιακό κέντρο που λειτουργεί στο πλαίσιο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα του Τομέα Δημοσίου Δικαίου.

Σκοποί του Κέντρου είναι:

α) η διεξαγωγή ερευνών και η συστηματική μελέτη θεμάτων που εντάσσονται στα πεδία:

του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Δικαίου (Δίκαιο Προϋπολογισμού και Φορολογικό Δίκαιο), όπως και του Δημοσιονομικού Δικαίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
του Δημοσίου Οικονομικού Δικαίου, του Δικαίου Δημοσίων Συμβάσεων και του Δικαίου Κρατικών Ενισχύσεων.

β) η συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά, ερευνητικά και εν γένει επιστημονικά ιδρύματα και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος, η συνεργασία στην προώθηση και οργάνωση μεταπτυχιακών μαθημάτων και μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών σε τομείς ενδιαφέροντός του.

γ) η διοργάνωση εθνικών και διεθνών συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων στις παραπάνω θεματικές ενότητες με τη συμμετοχή ελλήνων και αλλοδαπών επιστημόνων, αυτόνομα ή σε συνεργασία με αντίστοιχα εθνικά ή διεθνή κέντρα, πανεπιστήμια, θεσμούς ή οργανισμούς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

δ) η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και διαρκούς επιμόρφωσης και κατάρτισης στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα στους παραπάνω τομείς.

ε) η παροχή τεχνογνωσίας (συμβουλευτική, διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής και νομοθετικών σχεδίων) προς τα αρμόδια Υπουργεία, προς διεθνείς οργανισμούς, προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και στον ιδιωτικό τομέα για τα θέματα αυτά.

στ) η αξιοποίηση κοινοτικών και εθνικών πόρων στους τομείς έρευνας και κατάρτισης στα θέματα αυτά (ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ. και προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ΕΕ μέσω Ελληνικών φορέων).

ζ) η δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και τεκμηρίωσης (ξενόγλωσσης και ελληνικής) που θα περιλαμβάνει νομοθεσία, νομολογία και επιστημονική βιβλιογραφία για τα θέματα αυτά σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η έκδοση βιβλίων και περιοδικών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελετών Δημοσιονομικού Δικαίου στελεχώνεται ερευνητικά: 1) από τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, 2) μέλη Δ.Ε.Π. άλλων Τομέων, εφόσον το απαιτεί το αντικείμενο της έρευνας, 3) μέλη Δ.Ε.Π. άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου και άλλων Πανεπιστημίων όπως και αλλοδαπών καθηγητών σχετικού γνωστικού αντικειμένου, 4) διδάσκοντες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τ.Δ.Δ., 5) υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος, μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τ.Δ.Δ. και εξωτερικούς συνεργάτες, που το γνωστικό τους αντικείμενο βρίσκεται σε συνάφεια με τη διεξαγόμενη έρευνα ή έργο.

Στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελετών Δημοσιονομικού Δικαίου εγγράφονται ως μέλη μετά από αίτησή τους και έγκριση από την Διοικούσα Επιτροπή, πανεπιστημιακοί, διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες υπό την προϋπόθεση της συνάφειας του αντικειμένου τους προς τα θεματικά πεδία ερεύνης του Κέντρου, όπως και από μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Προσωρινός ιστότοπος στο www.panteion.gr/ > Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης > Κέντρα.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο / Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΔΗΜΕΛ Β.Κουγέας

Χρήσιμες Συνδέσεις

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε χρήσμες συνδέσεις σεχτικά με το ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Όπως επίσης και συνδέσμους και από άλλα πανεπιστήμια και φορείς.

 

 

Είσοδος χρηστών

Σύνδεσμοι

panteio     library panteio
eudoxus logo headerunnamed   open eclass banner
erasmus logo   grafeio diasimdesis panteio