Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου Πανεπιστημίου Συνέδριο με τίτλο «Η ∆ηµόσια ∆ιοίκηση Σήµερα: Προκλήσεις και Προοπτικές».
 
Το Συνέδριο πραγματεύεται οκτώ θεματικές ενότητες:
• ∆ηµόσια ∆ιοίκηση και Αναδυόµενες Τεχνολογίες
• ∆ηµόσια ∆ιοίκηση, Κρίση και Προστασία ∆ικαιωµάτων
• Αστική Ευθύνη του ∆ηµοσίου
• Ενέργεια, Περιβάλλον και Βιώσιµη Ανάπτυξη
• ∆ιοικητικές Μεταρρυθµίσεις
• Οι Μικρές Επιχειρήσεις ως Μοχλός Ανάπτυξης
• ∆ηµόσια ∆ιακυβέρνηση και Σύγχρονο Μάνατζµεντ
• ∆ηµόσια ∆ιοίκηση, Ανάπτυξη και Αγορά
 
Ομιλητές είναι Καθηγητές ελληνικών και αλλοδαπών πανεπιστημίων, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αγοράς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστηµών Οικονοµίας και ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, Καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Αναπληρωτής Καθηγητής Αντώνιος Χάνος. Η κεντρική ομιλία θα δοθεί από την Πρόεδρο ΕΚ∆∆Α, Δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη. 
 
Χορηγοί του συνεδρίου είναι η ΕΥ, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και οι Εκδόσεις Σάκκουλα. 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για το πλήρες Πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Επιστημονική Ημερίδα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης με το Ίδρυμα Στασινόπουλου

Στις 13.12.2019 η Εταιρεία Διοικητικών Μελετών σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα σε μνήμη της Καθηγήτριας Δήμητρας Κοντόγιωργα-Θεοχαροπούλου.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τη χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου. Χαιρετισμό απηύθυνε, πρώτον, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Ισμήνη Κριάρη, η οποία τόνισε τον σύνδεσμο της τιμώμενης Καθηγήτριας και της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και, δεύτερον, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών, Πέτρος Χριστόφορος, ο οποίος μίλησε για την ιστορική πορεία της Εταιρείας.

Το έργο και την προσωπικότητα της τιμώμενης σκιαγράφησε η Επίκουρη Καθηγήτρια  Παντείου Πανεπιστημίου και Γενική Γραμματεύς και Ταμίας της Εταιρείας, Φερενίκη Παναγοπούλου-Κουτνατζή. Οι ομιλίες εστίασαν σε γενικότερα ζητήματα δημοσίου δικαίου, στα οποία ενετρύφησε η τιμώμενη Καθηγήτρια.

Την ημερίδα τίμησαν με εισηγήσεις τους επιστήμονες που συνδέονταν επιστημονικά με την τιμώμενη. Κατ’ αλφαβητική σειρά ομιλητές ήταν η Χαρίκλεια Αθανασοπούλου, Ειδική Επιστήμων του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Σύμβουλος Επικρατείας, ο Γεώργιος Δελλής, Καθηγητής ΕΚΠΑ, η Σταυρούλα Κτιστάκη, Σύμβουλος Επικρατείας και Καθηγήτρια Παντείου, ο Αντώνιος Μανιτάκης, Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ, η Ευαγγελία Μπάλτα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παντείου, η Ευγενία Πρεβεδούρου, Καθηγήτρια ΑΠΘ, ο Κωνσταντίνος Ρέμελης, Καθηγητής ΔΠΘ, ο Αντώνιος Χάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παντείου.

Τα τελικά συμπεράσματα του συνεδρίου διατύπωσε ο τ. Πρόεδρος του ΔΕΕ, Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ, Βασίλειος Σκουρής. Τον συντονισμό των τριών συνεδριών διηύθυναν οι Ανώτατοι Δικαστές Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Αθανάσιος Ράντος και Ιωάννης Σαρμάς.