ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Εκ μέρους του Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού σας καλωσορίζω στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Μέσω της ιστοσελίδας αυτής θέλουμε να επικοινωνήσουμε, να παρουσιάσουμε το Τμήμα μας αναλυτικά και να παράσχουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη δομή, το προσωπικό, τις σπουδές, την ερευνητική δραστηριότητα και τις υπόλοιπες δράσεις που συντελούνται σε αυτό, καθώς και τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται στους πτυχιούχους μας.

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης ξεκίνησε τη λειτουργία του το έτος 1963, στα πλαίσια της (τότε) Παντείου Ανωτάτης Σχολής. Από τότε και μέχρι σήμερα, για ένα χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τα 50 έτη, οι απόφοιτοί του, με τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, στελέχωσαν και στελεχώνουν τις υπηρεσίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Πράγματι, το Τμήμα, μέσα από τα μαθήματα, τα προγράμματα, τις δράσεις και την ατομική και συλλογική έρευνα των μελών ΔΕΠ, μεταπτυχιακών, διδακτόρων και των λοιπών ερευνητών που εργάστηκαν και εργάζονται σε αυτό, έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης της χώρας μας καθώς και στον ευρύτερο κοινωνικό μετασχηματισμό της.

Στο Τμήμα εισάγονται ξανά ήδη από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 υποψήφιοι τόσο από το 1ο και από το 4ο επιστημονικό πεδίο. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με το γεγονός ότι και το 2018 η βάση εισαγωγής σε αυτό παρουσίασε μεγάλη άνοδο. Αυτό μας παρακινεί να προσπαθούμε να βελτιώνουμε τόσο τα προγράμματα των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος και να τα εμπλουτίζουμε με νέα μαθήματα, όσο και το επίπεδο της έρευνας και της διεθνούς συνεργασίας. Παράλληλα, δεν σταματάμε τις προσπάθειές μας να διευρύνουμε τους τομείς στους οποίους θα μπορούν να απασχοληθούν οι απόφοιτοί μας, όπως για παράδειγμα συνέβη με την ένταξη των αποφοίτων μας στις κατηγορίες καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ 09 και ΠΕ13 (τώρα ΠΕ78). Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης είναι το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό Τμήμα του Πανεπιστημίου μας ως προς τον αριθμό των φοιτητών του και χορηγεί πτυχίο με δύο κατευθύνσεις, της Δημόσιας Οικονομικής και των Δημοσίων Θεσμών. Ο εκπαιδευτικός και επιστημονικός προσανατολισμός του Τμήματος, προσδιορίζεται από τα γνωστικά αντικείμενα των τομέων του και συγκεκριμένα, του Τομέα Δικαίου, του Τομέα Οικονομίας, και του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης. Παράλληλα λειτουργεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με κατευθύνσεις, που καλύπτουν όλα τα επιστημονικά και ερευνητικά πεδία του Τμήματος.

Όπως προαναφέρθηκε, βασική του αποστολή είναι η παροχή προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του μιας ολοκληρωμένης γνώσης που, συνδυαζόμενη με τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε φορείς του δημοσίου (όπως στη Βουλή, σε Δικαστήρια, σε Ανεξάρτητες Διοικητικές  Αρχές και Ο.Τ.Α , καθώς και σε πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό)και του ιδιωτικού τομέα (όπως τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις), να τους δώσει τα εφόδια και τις εξειδικευμένες γνώσεις, που θα τους αναδείξουν σε ικανά στελέχη σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του δημοσίου τομέα, σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Ευχόμαστε, στην περιήγηση που θα κάνει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας,να βρεί απαντήσεις και να ενημερωθεί σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος, αλλά, κυρίως, να αισθανθεί μέλος της ακαδημαϊκής μας οικογένειας! 

 

Η Πρόεδρος του Τμήματος

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολυξένη Παπαδάκη

IMG 1021 01 500

Χρήσιμες Συνδέσεις

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συνδέσεις σχετικά με το ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Όπως επίσης και συνδέσμους και από άλλα πανεπιστήμια και φορείς.

 

 

Είσοδος χρηστών

Σύνδεσμοι

panteio     library panteio
eudoxus logo headerunnamed   open eclass banner
erasmus logo   grafeio diasimdesis panteio

 

 

Search

Main Menu