Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής [ΦΕΚ/Γ/2654/02-11-2021]

Τομέας: Οικονομίας

Γνωστικό Αντικείμενο: Οικονομική Θεωρία και Πολιτική της Ανάλυσης Εισροών-Εκροών

Γραφείο: Γυάλινο Κτήριο, Αριθμός Γραφείου 206

E-mail: g.soklis@panteion.gr

Ώρες Ακρόασης: Τετάρτη, 10:00-11:00, Πέμπτη, 16:00-17:00  & Παρασκευή, 16:00-17:00

Ο Γιώργος Σώκλης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας (Greek National Productivity Board), και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ). 

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης (Κατεύθυνση: Δημόσιας Οικονομικής) του Πάντειου Πανεπιστημίου (2004), καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα “Οικονομικά της Παραγωγής και των Διακλαδικών Σχέσεων” (2006) και Διδακτορικού τίτλου στην Οικονομική Επιστήμη (2012) από το ίδιο τμήμα.

Από το 2019 έως το 2021 εργάσθηκε ως Ερευνητής Γ’ Βαθμίδας στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στο γνωστικό αντικείμενο “Οικονομικά του Τουρισμού-Ανάλυση Εισροών Εκροών”, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί ως πτυχιούχος διοικητικοοοικονομικός (ΔΟ1/Α) στο Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (2016-2019), και ως εφοριακός-ελεγκτής ΠΕ/Β στο Τμήμα Ειδικών Υποθέσεων και Ερευνών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (2019).

Στα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Ανάλυση Εισροών-Εκροών, η Πολιτική Οικονομία, και τα Οικονομικά του Τουρισμού. Οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχοντας λάβει πλήθος ετεροαναφορών. 

Είναι μέλος της International Input-Output Association και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ συμμετέχει ως μέλος της εκδοτικής επιτροπής (editorial board) και ως κριτής (reviewer) σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: https://soklis.com